Як правильно використовувати добрива ДоброДІЙ?

Для початку, необхідно ретельно перевірити таблицю внесень добрив, адже препарати необхідно застосовувати відповідно до конкретної фази вегетації рослин. Під час планування урожайності, що характеризується збільшеним внесенням норми NPK, ефективно збільшити норму внесення органо-мінерального добрива ДоброДІЙ (відповідно до пропорцій) з метою кращого засвоєння мікроелементів рослиною та з максимальною вірогідністю підвищення урожайності.

Найкраще проводити обприскування рослин розчинами з підживлення — зранку, ввечері чи за похмурої погоди (при високій вологості повітря), адже, чим довший час, розчин зберігатиметься на листі рослин, тим кращим буде засвоєння. В спекотну ж погоду ефект від такої операції буде значно нижчим, оскільки рослини швидко висихатимуть та не зможуть в достатній мірі засвоїти добриво. Також, необхідно прослідкувати, щоб обприскувач рівномірно наносив живильний розчин на рослини.

З метою уникнення термічного шоку рослинами, температура води для приготування робочого розчину, повинна бути близькою до температури повітря навколишнього середовища. Слід також пам’ятати, що роса аж ніяк не впливає на ефективність підживлення.

В той час, як якість води, яка використовуватиметься для обприскування має дуже велике значення. Не рекомендується застосовувати грязну воду з відкритих не проточних водойм, а також воду з підвищеним вмістом солей, лужним РН, наявністю органічних речовин, оскільки дія усіх вище перелічених чинників може негативно позначитись на процесі обприскування, а саме добриво – може кристалізуватися.

Необхідно пам’ятати, що при використанні підсилюючих компонентів необхідно готувати бакові суміші у наступному порядку: вода(2/3) + пестицид + ОМД «ДоброДІЙ» + «ДоброДІЙ Бор» та/або «ДоброДІЙ-Цинк-Мідь» + інші добрива ДоброДІЙ + вода до рівня.

Ось ще декілька корисних порад по використанню добрива Добродій:

  • Розчин для обприскування рослин потрібно використати протягом 2-х годин після приготування, по причині можливого випадання осаду.
  • Загальновизначеною нормою витрат робочого розчину вважається — 300 л/га. Однак, за певних економічних чи господарських умов, а також із урахуванням ступеня розвитку рослин, дану норму можна зменшити до 100 л/га (для прикладу, при авіаобробітку).
  • Необхідно також пам’ятати про загальновизначені правила безпеки під час проведення робіт з обробки насіння (посівного матеріалу) та з обприскування відповідно до чинних норм, й дотримуватись їх.
  • При одночасному застосуванні добрива ДоброДІЙ та ЗЗР, потреба у додаванні (прилипачів) ад’ювантів є відсутньою.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.